Zo vergelijk jij je zorgverzekering

0
378

Als jij op zoek bent naar de beste zorgverzekering voor jou, dan ben je waarschijnlijk wel een paar obstakels tegengekomen. Een zorgverzekering vergelijken is namelijk niet gemakkelijk. Je kunt het zoveel mogelijk toepassen op je eigen behoeftes als je zelf wil. Daarom is het belangrijk dat jij voorafgaand aan de zoektocht weet welke behoeftes dit zijn. Met deze drie stappen kom jij geheid al een eind op weg.

Stap 1: Hoeveel eigen risico?  

Ten eerste is het goed om na te denken over je eigen risico. Het is wettelijk verplicht om bij een basispakket een eigen risico van 385,- te hebben. Dat betekent dat wanneer jij zorg nodig hebt, je eerst zelf 385 euro moet vergoeden en de rest vergoed jouw verzekering. Je kunt het eigen risico ook vrijwillig verhogen. Nu vraag je je waarschijnlijk wel af wat voor voordelen dit zal hebben. Je zorgverzekeraar kan namelijk korting geven op je maandelijks premie hierdoor.

Stap 2: Welke aanvullende dekkingen

Het eigen risico van 385 euro is dus verplicht maar dat geldt ook voor een basisverzekering. Je moet dus sowieso een basisverzekering hebben waar de spoedeisende hulp, ziekenhuis, huisarts en psychiater bij in zitten. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om aanvullende dekkingen toe te voegen. Denk dus goed na over de zorg die jij nodig hebt. Voor fanatieke sporters kan bijvoorbeeld fysiotherapie handig zijn voor de blessures.

Stap 3: de prijs en dekking vergelijken

Het basispakket kent bij elke zorgverzekering dezelfde prijs. Bij aanvullende verzekeringen in dit echter niet het geval. Daarom moet je goed alle prijzen vergelijken van de zorgverzekeraars. Daarnaast is het vergelijken van de dekkingen ook een goed idee. Als je er niet uitkomt, kun je altijd een handige website gebruiken voor het vergelijken van zorgverzekeringen. Dan kun je namelijk in een oogopslag zien wat de zorgverzekeraars te bieden hebben.