Wat verbruikt een Sonos?

0
1200
wat-verbruikt-een-sonos

Sonos staat bekend om zijn superieure geluidskwaliteit en gebruiksvriendelijkheid, maar hoe zit het met het energieverbruik van deze speakers? Het is een belangrijke vraag voor milieubewuste consumenten en mensen die hun energierekening laag willen houden. In deze blogpost zullen we het energieverbruik van Sonos onder de loep nemen.

Energieverbruik in Actieve Modus

Als een Sonos speaker actief is – dat wil zeggen, het speelt muziek of audio af – varieert het energieverbruik afhankelijk van het specifieke model en het volumeniveau. Over het algemeen kan een Sonos speaker tussen de 5 en 20 watt verbruiken in actieve modus. Houd er rekening mee dat wanneer je het volume verhoogt, het energieverbruik ook toeneemt.

Energieverbruik in Standby Modus

Een van de belangrijkste kenmerken van Sonos is dat de speakers ontworpen zijn om altijd aan te blijven staan. Dit zorgt ervoor dat je muziek direct kunt afspelen zonder te hoeven wachten tot de speaker opstart. Maar hoe zit het met het energieverbruik wanneer de speakers in standby modus zijn, dus niet actief muziek afspelen?

Het goede nieuws is dat Sonos speakers zeer energiezuinig zijn in de standby modus. Afhankelijk van het model varieert het energieverbruik van minder dan 1 watt tot ongeveer 3 watt. Dit is een relatief laag energieverbruik, zeker in vergelijking met veel andere elektronische apparaten in huis.

Energiebesparende Functies

Sonos heeft ook energiebesparende functies ingebouwd in zijn speakers. Na 30 minuten zonder input schakelt een Sonos speaker over naar de netwerkstandby modus, waarin het nog minder energie verbruikt. Bovendien ondersteunen sommige modellen, zoals de Sonos Move, een diepere slaapstand voor langere perioden van inactiviteit.

De Sonos Move: Een Speciaal Geval

De Sonos Move, de draagbare speaker van Sonos, verdient speciale aandacht. Omdat hij op een batterij werkt, heeft hij geen continu stroomverbruik wanneer hij niet op de lader is aangesloten. Het opladen van de Move kost ongeveer 12 watt. Echter, als de Move volledig is opgeladen en nog steeds op de lader is aangesloten, gaat hij over op een zeer laag stroomverbruik van ongeveer 0,3 watt.

Conclusie

Hoewel Sonos speakers enige energie verbruiken, zijn ze ontworpen om zo efficiënt mogelijk te zijn, met een relatief laag stroomverbruik, zowel in actieve als in standby modus. De energiebesparende functies van Sonos, zoals de netwerkstandby en de slaapstand van de Sonos Move, helpen het energieverbruik verder te minimaliseren.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat het totale energieverbruik van je Sonos systeem afhangt van het aantal speakers dat je hebt en hoe je ze gebruikt. Als je meerdere speakers op hoog volume gebruikt, zal het energieverbruik toenemen.

Over het geheel genomen, terwijl Sonos speakers wat energie verbruiken, is het niet waarschijnlijk dat ze een grote impact hebben op je totale energierekening of je ecologische voetafdruk. Het genieten van hoogwaardig geluid in je huis hoeft je niet veel energie te kosten, dankzij de efficiëntie van Sonos.