Wat kun je doen wanneer jouw Sonos apparaat niet werkt?

0
898

Sonos is een handige geluidsinstallatie voor in huis, echter heeft ook Sonos wel is problemen en werkt het soms even niet. In dit artikel worden de voornaamste redenen en oplossingen hiervan uitgelegd waardoor uw Sonos mogelijk niet werkt.

Internetverbinding

Een van de meest voorkomende redenen dat Sonos niet werkt is dat de internetverbinding niet werkt of niet voldoende werkt. Je kunt dit probleemoplossing door verschillende dingen te doen. Je kunt in eerste instantie kijken of je het Sonos apparaat opnieuw verbinding kunt maken met het internet door het apparaat opnieuw op te starten. Wanneer dit niet werkt ligt het waarschijnlijk aan de internetverbinding. Je kunt je router opnieuw opstarten door de sterker eruit te halen en een aantal minuten te wachten. Wanneer het hierna nog niet werkt is de kans groot dat het aan de internetverbinding ligt van de provider. Wanneer je internetverbinding niet snel genoeg is kan dit ook een probleem vormen voor het Sonos apparaat, je kunt internetproviders vergelijken op internetsnelheid om zo de internetprovider te vinden met de snelste internetverbinding.

Systeemupdate

Een andere veel voorkomende reden van een niet werkt Sonos apparaat kan zijn dat de software niet up-to-date is. Je kunt makkelijk via de Sonos app checken op mogelijke software updates. Wanneer de software up-to-date is, is de kans vrij klein dat dit de oorzaak is van het probleem.

Bereik

Sonos apparaten hebben een bepaald bereik, soms staan een apparaat de ver uit de buurt van de router. Wanneer een apparaat te ver weg staat van de router kan dit zorgen voor geluid dat hapert of dat een apparaat het helemaal niet doet. Probeer het apparaat dat het niet doet een stukje dichter bij de router te zetten om te kijken of dit het mogelijk probleem is.