Wat is het verschil tussen de Sonos One en SL?

0
705
Wat-is-het-verschil-tussen-de-Sonos-One-en-SL

Sonos heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van hoogwaardige draadloze luidsprekers die moeiteloos kunnen worden geïntegreerd in elk huis voor een naadloze multiroom audio ervaring. Twee populaire modellen in de Sonos lijn zijn de Sonos One en de Sonos One SL. Hoewel ze er op het eerste gezicht vergelijkbaar uitzien, zijn er enkele belangrijke verschillen die je moet kennen. Laten we deze verschillen nader bekijken.

Overzicht van de Sonos One en Sonos One SL

Zowel de Sonos One als de Sonos One SL zijn compacte draadloze luidsprekers die bekend staan om hun uitstekende geluidskwaliteit. Ze zijn beide compatibel met de Sonos app, waarmee je je muziek en andere audio kunt beheren en bedienen vanaf je smartphone of tablet.

Spraakbesturing: De grote differentiator

Het belangrijkste verschil tussen de Sonos One en de Sonos One SL ligt in de spraakbesturing. De Sonos One beschikt over ingebouwde microfoons en ondersteunt spraakbesturing via Amazon Alexa of Google Assistant. Dit betekent dat je het kunt gebruiken om je muziek te bedienen, vragen te stellen, smart home apparaten te bedienen en meer, allemaal handsfree.

De Sonos One SL daarentegen heeft geen ingebouwde microfoons en biedt geen ondersteuning voor spraakbesturing. Dit maakt het een betere keuze als je niet geïnteresseerd bent in het gebruik van spraakassistenten, of als je van plan bent om je luidspreker in een privéruimte te plaatsen waar je geen opnameapparatuur wilt.

Geluidskwaliteit en prestaties

Zowel de Sonos One als de Sonos One SL bieden een uitstekende geluidskwaliteit, met twee digitale versterkers, een tweeter en een mid woofer. Ze zijn ook allebei compatibel met AirPlay 2, waardoor je direct vanaf je Apple-apparaten kunt streamen.

Prijs en waarde

Doorgaans is de Sonos One SL iets goedkoper dan de Sonos One, voornamelijk vanwege het ontbreken van microfoons en spraak assistentie functies. Dit maakt de Sonos One SL mogelijk een betere waarde als je niet van plan bent om gebruik te maken van de spraak besturing functies.

Conclusie

Het kiezen tussen de Sonos One en de Sonos One SL hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Als je graag gebruik maakt van spraakbesturing en de integratie met andere smart home-apparaten waardeert, dan is de Sonos One een geweldige keuze. Als je daarentegen geen behoefte hebt aan spraakbesturing, of als je je zorgen maakt over privacy, dan is de Sonos One SL wellicht de betere optie voor jou.

Beide luidsprekers leveren dezelfde hoogwaardige audio-ervaring waar Sonos om bekend staat, dus je kunt er zeker van zijn dat je een geweldig geluid krijgt, ongeacht welk model je kiest.