Kun je Sonos S1 en S2 naast elkaar gebruiken?

0
802
kan-je-sonos-s1-en-s2-naast-elkaar-gebruiken

Sonos is bekend om zijn reeks van hoge kwaliteit draadloze luidsprekers, soundbars en subwoofers. Om hun producten nog beter te maken, biedt Sonos ook een eigen app, die dient als de belangrijkste besturing en interface voor hun systemen. In juni 2020 heeft Sonos hun nieuwe S2 besturingssysteem gelanceerd, terwijl ze hun oudere S1 systeem blijven ondersteunen. Maar kun je Sonos S1 en S2 naast elkaar gebruiken? In deze blogpost zullen we deze vraag uitvoerig behandelen.

Sonos S1 vs Sonos S2

De Sonos S1-app, ook bekend als de Sonos Controller-app, heeft jarenlang gediend als de centrale hub voor het bedienen en beheren van Sonos-producten. Met de lancering van het nieuwe S2 besturingssysteem introduceerde Sonos echter nieuwe functies, verbeterde beveiliging en betere geluidskwaliteit.

De S2-app is compatibel met de meeste Sonos-producten, maar sommige oudere producten, bekend als “legacy” producten, zijn alleen compatibel met de S1-app. Dit zijn onder andere de originele Play:5, Zone Players, en de CR200 controller.

Sonos S1 en S2 tegelijkertijd gebruiken

Het is mogelijk om de S1- en S2-apps naast elkaar te gebruiken, maar er zijn enkele beperkingen. De belangrijkste daarvan is dat je niet in staat bent om een enkel systeem te hebben dat zowel S1- als S2-compatibele producten bevat – dit betekent dat je twee aparte systemen moet hebben.

Als je zowel S1- als S2-compatibele producten hebt, zal Sonos je vragen om twee afzonderlijke systemen te creëren – één voor je S1-producten en één voor je S2-producten. Elke systeem kan dan worden bediend met zijn respectieve app, maar je kunt niet tussen beide systemen groeperen.

Overwegingen bij het gebruik van S1 en S2 naast elkaar

Een belangrijk punt om te onthouden als je besluit om S1- en S2-apps naast elkaar te gebruiken, is dat elke app een aparte muziekbibliotheek en aparte instellingen heeft. Dat betekent dat eventuele aanpassingen of toevoegingen die je aan de ene app doet, niet automatisch worden weerspiegeld in de andere.

Daarnaast kunnen S1 en S2 niet tegelijkertijd op dezelfde speaker groeperen, wat betekent dat je niet in staat zult zijn om dezelfde muziek af te spelen op zowel S1- als S2-compatibele speakers via groepering.

Conclusie

In conclusie, ja, het is mogelijk om de Sonos S1 en S2 apps naast elkaar te gebruiken, maar er zijn beperkingen. Als je zowel legacy (S1-compatibele) als nieuwere (S2-compatibele) Sonos-producten hebt, zul je twee aparte systemen moeten opzetten en beheren. Hoewel dit misschien een beetje onhandig is, biedt het wel de flexibiliteit om zowel oudere als nieuwere Sonos-producten te blijven gebruiken, elk met zijn eigen specifieke reeks functies en mogelijkheden.