Kan Sonos op computer?

0
3015
kan-sonos-op-computer

Sonos staat bekend om zijn hoogwaardige draadloze speakers die een uitzonderlijk geluid leveren voor muziekfanaten. Hoewel Sonos vaak wordt geassocieerd met het streamen van muziek via smartphones of tablets, vragen velen zich af of het mogelijk is om Sonos te gebruiken met een computer. In deze blogpost onderzoeken we of en hoe je Sonos kunt aansluiten op je computer.

Sonos op je Computer

Ja, je kunt Sonos zeker op je computer gebruiken! Sonos biedt desktopcontrollers voor zowel Windows- als Mac-systemen. Met deze desktopcontrollers kun je je Sonos-systeem bedienen, net zoals je zou doen met de Sonos-app op je smartphone of tablet.

De Sonos desktopcontroller is bijzonder nuttig als je graag muziek, podcasts of radio luistert terwijl je werkt op je computer, of als je gewoon liever een groter scherm en een fysiek toetsenbord gebruikt om je muziek te beheren.

Hoe installeer je de Sonos-app op je Computer?

Het installeren van de Sonos-desktopcontroller op je computer is een eenvoudig proces. Ga naar de Sonos-website en download de juiste versie van de desktopcontroller voor je besturingssysteem (Windows of macOS). Voer na het downloaden het installatieprogramma uit en volg de instructies op het scherm.

Zodra de installatie is voltooid, kun je de Sonos-desktopcontroller starten en inloggen op je Sonos-account. Je ziet een interface die sterk lijkt op de mobiele app van Sonos, met toegang tot al je muziekservices, instellingen en kamergroepen.

Streamen van Audio van je Computer naar Sonos

Een andere manier waarop je Sonos op je computer kunt gebruiken, is door audio rechtstreeks van je computer naar je Sonos-speakers te streamen. Dit kan handig zijn als je audiobestanden op je computer hebt die je wilt beluisteren op je Sonos-speakers.

Met de Sonos-desktopcontroller kun je muziekbestanden die op je computer zijn opgeslagen, toevoegen aan je Sonos-muziekbibliotheek. Dit maakt het mogelijk om deze bestanden te streamen naar je Sonos-speakers. Let op dat de bestandstypes moeten worden ondersteund door Sonos.

Voor Apple-gebruikers ondersteunt Sonos ook AirPlay 2 op bepaalde speakers (zoals de Sonos One, Beam, en Play:5 (2e generatie)). Dit betekent dat je audio rechtstreeks vanaf je Mac naar deze Sonos-speakers kunt streamen.

Conclusie

Het gebruik van Sonos op je computer kan je luisterervaring verbeteren, vooral als je veel tijd op je computer doorbrengt. Of je nu de Sonos-desktopcontroller gebruikt om je systeem te bedienen, of audio rechtstreeks van je computer naar je Sonos-speakers streamt, er zijn verschillende manieren om Sonos en je computer samen te laten werken voor een betere geluidservaring.

Onthoud dat hoewel Sonos met computers werkt, het primair is ontworpen als een draadloos geluidssysteem voor het hele huis, met de nadruk op streamingdiensten en multi-room luisteren. Maar de mogelijkheid om het ook met je computer te gebruiken, geeft nog een extra laag van veelzijdigheid aan dit al indrukwekkende systeem.