Kan een Sonos in de badkamer?

0
1915
kan-een-sonos-inde-badkamer

Er is iets ontspannends aan het luisteren naar je favoriete muziek tijdens een warme douche of een rustgevend bad. Maar is het mogelijk om een Sonos in de badkamer te plaatsen? Het antwoord is ja, maar er zijn enkele belangrijke overwegingen om in gedachten te houden. In deze blog post gaan we in op de mogelijkheden en beperkingen van het gebruik van Sonos in de badkamer

Kies de Juiste Sonos voor de Badkamer

Hoewel veel Sonos-speakers geweldig zijn voor het luisteren naar muziek, zijn ze niet allemaal geschikt voor gebruik in de badkamer. Dit komt door de hoge luchtvochtigheid en de mogelijkheid van waterspatten in deze ruimte. Sonos heeft echter een specifiek model ontworpen voor dergelijke omstandigheden: de Sonos Move.

De Sonos Move is een duurzame, batterij-aangedreven smart speaker die is gebouwd om bestand te zijn tegen verschillende omstandigheden. Het is weerbestendig en heeft een IP56-classificatie, wat betekent dat het bestand is tegen vocht, regen, sneeuw, stof, zout spray, UV-stralen, en extreme temperaturen. Daardoor is de Move de ideale keuze voor gebruik in de badkamer.

Verbinden en Bedienen van Sonos in de Badkamer

Net als andere Sonos-speakers, verbindt de Move via Wi-Fi voor streaming en updates. Het kan worden bediend met de Sonos-app, je stem (via Google Assistant of Amazon Alexa), en het heeft ook aanraakbediening op het apparaat zelf.

Omdat de Move ook Bluetooth ondersteunt, kun je muziek, podcasts of audioboeken streamen vanaf je telefoon, tablet of ander Bluetooth-apparaat, zelfs als je buiten het bereik van je Wi-Fi-netwerk bent.

Belangrijke Overwegingen

Hoewel de Sonos Move bestand is tegen vocht, is het belangrijk op te merken dat hij niet waterdicht is. Dit betekent dat je hem niet in het bad of onder de douche kunt plaatsen en je moet proberen te voorkomen dat hij in aanraking komt met veel water.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat, hoewel de Move een batterijlevensduur heeft van ongeveer 10 uur, hij regelmatig moet worden opgeladen. Het oplaadstation is niet water- of vochtbestendig, dus dat moet in een droge ruimte worden geplaatst.

Conclusie

Het is absoluut mogelijk om een Sonos in de badkamer te gebruiken, zolang je maar het juiste model kiest en rekening houdt met de beperkingen. De Sonos Move is specifiek ontworpen om bestand te zijn tegen vochtige omgevingen, waardoor het de ideale keuze is voor het luisteren naar muziek in de badkamer.

Door het toevoegen van een Sonos Move aan je badkamer, kun je genieten van je favoriete muziek, podcasts of audioboeken terwijl je ontspant in bad of je klaarmaakt voor de dag. Het is een eenvoudige manier om je dagelijkse routine net dat beetje luxueuzer te maken.