Heeft Sonos One bluetooth?

0
2345
heeft-sonos-one-bluetooth

Sonos staat bekend om zijn premium draadloze speakers die een fantastische luisterervaring bieden. Deze speakers zijn ontworpen om naadloos in je thuisnetwerk te passen en muziek te streamen via WiFi, wat zorgt voor een stabiele verbinding en hoogwaardige geluidskwaliteit. Maar heeft de Sonos One, een van de populairste modellen van Sonos, ook Bluetooth-ondersteuning? Laten we dit in deze blogpost bekijken.

Sonos One en Bluetooth

Hoewel Sonos in hun nieuwere modellen, zoals de Sonos Move, Bluetooth-functionaliteit heeft geïntroduceerd, heeft de Sonos One, op het moment van schrijven, geen ingebouwde Bluetooth-ondersteuning. De focus van Sonos ligt op WiFi-connectiviteit, waardoor gebruikers een stabielere verbinding en een betere geluidskwaliteit krijgen dan wat typisch mogelijk is met Bluetooth.

Waarom WiFi boven Bluetooth?

Het feit dat Sonos de voorkeur geeft aan WiFi boven Bluetooth heeft verschillende redenen. Ten eerste heeft WiFi een groter bereik dan Bluetooth, wat betekent dat je je speakers overal in je huis kunt bedienen zolang ze binnen het bereik van je WiFi-netwerk zijn.

Ten tweede kan WiFi meer data overdragen dan Bluetooth, wat resulteert in een betere geluidskwaliteit. Dit is vooral belangrijk voor Sonos, aangezien het merk zich richt op het leveren van hoogwaardige audio-ervaringen.

Ten derde maakt WiFi het mogelijk om meerdere speakers tegelijk te bedienen en naadloos te synchroniseren, wat een sleutelfunctie is in het multiroom-audiosysteem van Sonos.

Hoe te verbinden zonder Bluetooth

Hoewel de Sonos One geen Bluetooth heeft, kun je nog steeds muziek van je smartphone of tablet streamen via de Sonos-app. Zolang je apparaat verbonden is met hetzelfde WiFi-netwerk als je speaker, kun je muziek streamen vanuit een breed scala aan muziekdiensten, waaronder Spotify, Apple Music, Amazon Music, en vele anderen.

Daarnaast is de Sonos One compatibel met AirPlay 2, wat betekent dat je direct vanaf je Apple-apparaat muziek naar je Sonos-speaker kunt streamen.

Conclusie

Hoewel de Sonos One geen Bluetooth-ondersteuning biedt, is dit geen belemmering voor het genieten van je favoriete muziek. Dankzij WiFi-connectiviteit, ondersteuning voor een breed scala aan streamingdiensten, en compatibiliteit met AirPlay 2, biedt de Sonos One tal van manieren om je muziek te streamen met gemak en hoge kwaliteit.

Het is belangrijk om te onthouden dat Sonos zich richt op het creëren van een naadloos, hoogwaardig luisterervaring, en hoewel Bluetooth zijn voordelen heeft, heeft Sonos ervoor gekozen om te focussen op WiFi om de best mogelijke geluidskwaliteit en functionaliteit te bieden. Met de Sonos One, krijg je toegang tot een wereld van muziek met slechts een paar tikken op je smartphone of tablet.