Een goedkope autoverzekering afsluiten

0
403

Bij het aanschaffen van een nieuwe of tweedehands auto is het afsluiten van een autoverzekering erg belangrijk. Je wilt echter natuurlijk wel dat dit zo goedkoop mogelijk is. Maar hoe zorg je ervoor dat je een goede maar toch goedkope autoverzekering bemachtigd? In dit artikel lees je vier stappen die jou kunnen helpen bij het kiezen van de juiste autoverzekering.

Alle informatie in kaart brengen

Je moet altijd als eerst kijken naar je huidige situatie en deze goed in kaart brengen. Dus heb je al een huidige autoverzekering? Wat is dan de opzegtermijn en de einddatum? Het is verstandig om al een nieuwe autoverzekering af te sluiten voor de einddatum van je huidige verzekering. Daarna kun je ook kijken wat je schade vrije jaren zijn. Deze kun je terug vinden in je polis. Bekijk ook de situatie van je eigen auto. Hoe oud is de auto en welk onderhoud heeft hij allemaal nodig gehad?

De juiste dekking uitkiezen?

Hoe kies je dan de juiste dekking? Je hebt al je huidige situatie in kaart gebracht dus je kunt goed voor jezelf bepalen welke dekkingen je nodig hebt. Als je een nieuwere auto hebt, zal deze hoogst waarschijnlijk minder onderhoud nodig hebben dan een oude auto. Je kunt bij de autoverzekeringen kiezen voor een volledig casco, een WA of een beperkt casco.

De juiste aanvullende dekking uitkiezen

Je kunt ook nog altijd aanvullende dekkingen uitkiezen als je bijvoorbeeld extra voorbereid wilt zijn. Je kunt jezelf als bestuurder verzekeren maar ook je medepassagiers en de bijrijder. Denk hier dus ook goed over na.

Het vergelijken van prijzen

Dan is het zover om de prijzen van alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit is een belangrijke stap om de goedkoopste autoverzekering te bemachtigen. Kijk goed naar wat de aanbieders te bieden hebben. Zijn er nog leuke kortingen of extra’s? Maak daar dan ook gebruik van.