Dit zijn de beste Sonos-speakers van 2022

0
371

Luidsprekers hebben een lange weg afgelegd sinds Alexander Graham Bell het allereerste basisontwerp uitvond en het jaar daarop verbeterde Ernst Siemens het. Voor de eerste ‘echte’ speaker, zoals we die nu kennen, moeten we wachten tot de versterker in 1912 wordt ontwikkeld. De meeste speakers zijn ‘dynamisch’ of bewegende spoel. Ze werken volgens dezelfde principes als de dynamische microfoon, maar dan omgekeerd. Als je graag zo’n luidspreker wilt kopen, doe je er altijd goed aan om te kiezen voor een model van Sonos. De volgende speakers raden we in 2022 zeker aan!

Sonos One (Gen 2)

Dus hier is de Sonos One. De compacte kleine luidspreker met ingebouwde spraakbediening. Dit is een kleine luidspreker in vergelijking met andere die je daardoor gemakkelijk meeneemt in een toilettas. Het kan alsnog een vergelijkbare geluidskwaliteit produceren bij een fatsoenlijk volume. Je kunt een beetje chatten met Alexa en muziek, nieuws en toegang tot je favorieten, muziek en streamingdiensten zijn binnen handbereik. Dit werkt helaas echter niet altijd even goed. Wat het natuurlijk wel betekent, is dat de bediening van deze luidspreker handsfree is als je dat wilt. De Sonos S2-app die het systeem bedient, vergt een beetje kennis, maar is zeer uitgebreid en functioneel.

Sonos One SL

Vervolgens hebben we een zeer interessante luidspreker van Sonos, die een uitbreiding is van de Sonos One-luidspreker. Wanneer je een vergelijkbare naam ziet met een toegevoegd aanhangsel, in dit geval SL, verwacht je dat deze meer functies heeft. Deze speaker heeft echter juister minder. De microfoon hebben ze hierbij niet meegeleverd, dus er is geen spraakbediening. De SL staat dan ook letterlijk voor sprakeloos. Het is een vergelijkbare constructie. De binnenkant is hetzelfde en het geluid is dan ook bijna identiek aan de Sonos One. Neem de One SL dus zeker mee bij een weekendje weg in je weekendtas!

Sonos Five

Met deze speaker heeft Sonos de operationele functies wat uitgebreid. En deze luidspreker geeft je de mogelijkheid om externe niet-Sonos-apparatuur te gebruiken. Dit komt omdat het een 3,5 mm line-in-aansluiting heeft waarmee je je andere apparatuur kunt aansluiten, waaronder draaitafels, cd-spelers, enz. Helaas kun je dit vaak niet in je dames tas meenemen, wat bij de Sonos Five echter wel mogelijk is. Het heeft drie afzonderlijke woofers plus drie tweeters die in de kast zijn ingesloten. Ze brengen een zeer krachtig en expansief geluid voort. De lage frequenties zijn prominent aanwezig zonder de middentonen te overschaduwen.

Sonos Playbase

Voor sommigen is het probleem met een soundbar dat ze vaak vrij groot en omslachtig zijn. Ze aan de muur bevestigen is natuurlijk een optie, maar de meesten geven er de voorkeur aan om ze op vloerniveau bij de tv te plaatsen. Dit is echter niet altijd mogelijk. Sonos heeft een oplossing voor dit probleem bedacht. Wat dacht je van een kleiner type soundbar die onder je tv past? Het is niet de eerste in zijn soort, maar wel een van de meest stijlvolle. Tegelijkertijd werkt deze speaker ook nog eens hartstikke goed.