De extra opties van het draadloze muzieksysteem van Sonos

0
967

De populariteit van de creditcard heeft de afgelopen jaren een vlucht genomen. Dit komt onder andere het feit dat er steeds meer verschillende soorten creditcards in omloop zijn. Zo kun je tegenwoordig onder andere gebruik maken van een creditcard zonder BKR toetsing (bron). Een andere reden is dat je met een creditcard gemakkelijk allerlei online aankopen kunt doen. Zo bestellen tientallen mensen er dagelijks elektronische apparatuur mee, zoals speakers van het merk Sonos. Welke extra opties biedt het draadloze muzieksysteem van Sonos?

De verschillende speakers van Sonos
Sonos is een bekend bedrijf dat al jarenlang elektronische apparatuur levert. Het bedrijf staat bekend om haar draadloze muzieksystemen. Sonos is inmiddels meer dan vijftien jaar oud en werd opgericht door een aantal technologie professionals. Sinds 2002 heeft het een sterke groei doorgemaakt.Zo heeft het bedrijf inmiddels diverse speaker modellen op de markt gebracht. Muziekliefhebbers beleven bijvoorbeeld veel plezier aan de mini speaker Play 1. Voor televisiekijkers heeft Sonos onder andere de ‘Playbar’ en de ‘Playbase’ beschikbaar, waarmee je een bioscoopgeluid in de huiskamer kunt creëeren. Bij alle producten staat duurzaamheid en kwaliteit centraal. Dat wil zeggen dat Sonos speakers produceert die zo lang mogelijk meegaan. Je hoeft dus niet na twee dagen al een nieuw model te kopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door software updates. Een voorbeeld daarvan is de komst van ‘de True Play’ home cinema soundbar, dat een verbetering was van ‘Playbar’. Gebruikers waren erg enthousiast over de verbeterde geluidskwaliteit van deze nieuwe soundbar.

PLAY: 1 speakers en True Play Soundbar
De PLAY:1 speakers van Sonos bieden meer mogelijkheden dan muziek alleen. Zo kan de ‘Flexson Illuminated Charging Stand’ rekenen op veel enthousiasme. Met deze optie kun je licht en muziek met elkaar combineren. In feite is het een muzieksysteem en vorm van verlichting ineen. Plaats de speakers tegen de muur en zie hoe het bijvoorbeeld een zwart of wit licht afgeeft. Deze verlichting is erg populair omdat het vaak matcht met de kleur van de Sonos speakers. De True Play soundbar past op zijn beurt goed bij 2018. Zo past het de geluidsinstellingen automatisch aan op de ruimte waarin er bijvoorbeeld een film wordt afgespeeld. In het verleden zorgden muren er soms voor dat normale TV speakers een minder mooi geluid voortbrachten. Trueplay en de microfoon van jouw iOS apparaat meten echter hoe het geluid weerkaatst tegen de muren. Daardoor heeft elke ruimte, waar je ook bent, een goede akoestiek.

Geef instructies aan de Sonos speakers met ‘Alexa’
Sonos is een bedrijf dat graag met de tijd meegaat. Zodoende blijft het nieuwe draadloze muzieksystemen introduceren. Zo introduceerde het kort geleden de ‘Amazon Alexa’, waarmee je de Sonos speakers kunt aansturen met je stem. Het enige wat je hoeft aan te geven is je favoriete artiest, nummer en de ruimte waarin de muziek gespeeld moet worden. Spreek de zin zo duidelijk mogelijk uit. Een kleine vertwijfeling kan er namelijk al voor zorgen dat het apparaat in de war raakt! Om de optie van Alexa mogelijk te maken dien je wel een aantal stappen te ondernemen. Maak ten eerste een Amazon account aan. Download vervolgens de ‘Alexa’  app en zoek daarin naar de ‘Sonos’ functie. Om de installatie mogelijk te maken dien je zowel je Amazon als Sonos account te verifiëren.  Is dit gelukt? Ga dan naar de Alexa app en klik op ‘Smart Home’.  Klik op het Sonos apparaat en wacht even een paar minuten. Als het goed is herkent Alexa jouw apparaat en kun je deze optie meteen gebruiken.

Waar plaats je de Sonos speakers?
Het draadloze muzieksysteem Sonos heeft zijn populariteit te danken aan maar opties dan Alexa alleen. Zo heeft ook de Spotify optie een grote aantrekkingskracht op gebruikers. Iedereen met een Spotify premium account kan er gebruik van maken. Het enige wat je hoeft te doen is het downloaden van de Spotify app en deze verbinden met de Sonos speakers. Vervolgens kun je jouw Spotify muziek afspelen via het Sonos muzieksysteem.  Speakers van Sonos zijn in veel huishoudens te vinden. Ze zijn relatief gemakkelijk te dragen en overal neer te zetten. Zo kun je de Sonos: Play 3 spelers bijvoorbeeld op een bureau plaatsen of tegen de muur monteren. Deze laatste optie is bijvoorbeeld mogelijk met de Playbar. Het voordeel van speakers tegen de muur is dat ze weinig ruimte innemen.

Luister muziek met SonosTube
Wie weet breng je regelmatig een bezoek aan YouTube. Helaas is het niet mogelijk om de YouTube app direct aan te sluiten op Sonos. Wel is het mogelijk om ‘SonosTube’ op je iOS apparaat te downloaden. Het biedt dezelfde mogelijkheden als YouTube. Zo kun je er vrijwel elk liedje mee afspelen die je wilt. Natuurlijk kun je ook het volume aanpassen en in iedere kamer van je huis een ander nummer afspelen, zoals gebruikelijk is bij het Sonos draadloze muzieksysteem.